Ruokalaji vaatii jonkin verran esivalmisteluja eikä ehkä ole niitä helppotöisimpiä, mutta kiitos todella seisoo lopputuloksessa.
Itse käytin tällä kertaa paistamiseen
rypsiöljyä, koska on tämä maidoton maaliskuu haaste, muutoin olen käyttänyt paistamisessa
kirkastettua voita. Öljyistä myös seesaminsiemenöljy ja avokadoöljy kestää
paistamista, mutta niitä en ole tähän ruokaan ikinä kokeillut. Lihana käytin
REKO-ringistä ostettua naudan jauhelihaa, mutta mikä tahansa jauheliha sopii
tähän ruokaan oikein hyvin. Mausteista sen verran, että itse käytän paljon myllymausteita,
joten tarkkaa määrää on vaikea arvioida. Tätä ruokaa tulee sen verran iso
satsi, että mausteiden kanssa ei kannata arastella.
Bulls eye – kasvislihapata, noin 8 annosta
700-800g porkkana
700-800g kesäkurpitsa
50-100g lehtikaali
1 kpl parsakaali
2-3 kpl sipuli
3-6 kpl valkosipulinkynsi
400g jauheliha
3 prk (pieni) tom.pyree
2,5dl kaurakerma
3-5 kpl kananmuna (huom! kananmunan voi halutessaan jättää ruuasta pois)
Mausteet: suola, paprikajauhe, mustapippuri, mieto chilijauhe ja grillausmauste myllystä
Mausteet: suola, paprikajauhe, mustapippuri, mieto chilijauhe ja grillausmauste myllystä
öljyä tai voita paistamiseen
- Voitele suurehko uunipata.
- Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa raasteeksi. Pilko parsakaali ja lehtikaali mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprika ja sipuli, murskaa valkosipulinkynnet.
- Paista pannulla porkkana-kesäkurpitsa raastetta sekä parsakaalia ja lehtikaalia niin pitkään, että neste on haihtunut kasviksista. Älä laita liikaa kasviksia pannulle kerralla. Mausta jokainen paistamasi kasvissatsi erikseen yllä mainituilla mausteilla oman maun mukaan ja kaada sitten voideltuun uunipataan. Itse olen laittanut 5-10 rouhaisua maustemyllystä per paistettava satsi.
- Kuullota paprika, sipuli ja valkosipulimurska pannulla ja siirrä nämä uunipataan.
- Paista jauheliha, mausta ja siirrä uunipataan.
- Sekoita ainekset keskenään uunipadassa ja mausta vielä tarvittaessa lisää yllä mainituilla mausteilla.
- Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kaurakerma.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20 min.
- Ota pata pois uunista, tee munan mentäviä koloja ruokaan ja riko kananmunia koloihin niin monta kuin on syöjiä. Paista uunissa vielä noin 10 min
Tarjoile
tuoreen salaatin kanssa ja nauti!
Hyvää ruokahalua <3
T. Elli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti