Asia, joka meillä ja olettaisin, että monessa muussakin
perheessä aiheuttaa päänvaivaa ja erilaisten tunteiden kirjon lähes päivittäin
on lasten ruokailu. Meillä ainakin usein tuntuu, että on ihan tähtien asennosta
kiinni mikä maistuu minäkin päivänä. Yritä siinä sitten pitää yllä terveellisiä
ja säännöllisiä ruokailutottumuksia kun se, mikä edellispäivänä oli suurta
herkkua, ei enää tänään maistukaan. Ja tietenkin mitä useampi lapsi perheessä
on, sitä vaikeammaksi homma menee, koska on enemmänkin sääntö kuin poikkeus,
että sama ruoka ei todellakaan maistu useammalle lapselle samaan aikaan.
Helpottamaan sitä ainaista pähkäilyä ja tuskailua siitä,
että mitä tänään syötäisiin, ajattelin, että kerättäisiin Ellin ja Hannan kanssa blogiin
ohjeita niistä ruoista, jotka meillä jostain ihmeellisestä syystä maistuvat aina
useimmiten (ja sisältävät jotain muuta kun jauhelihaa ja makaronia). Tiedän,
että vaikka nämä meidän lasten herkkuruokia ovatkin, ei ne välttämättä ole sitä
kenenkään muun lapsille, mutta toivon, että voit saada näistä resepteistä
inspiraatiota ja ideoita ja ehkä muokata niitä oman perheesi ruokailuihin
sopiviksi.
Joten tämä ”arjen varmat nakit” -juttusarja sisältää
reseptejä niistä ruoista jotka meillä on todettu varmoiksi tehdä. Lisäksi
reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä ovat pääosin kasvisruokia ja
maistuvat tietenkin lasten lisäksi myös aikuisille.
Ja tässä siis ensimmäinen resepti, olkaa hyvä:
Lämmittävä linssikeitto
4 hengelle
1 sipuli
2 porkkanaa
500g tomaattimurskaa
5dl vettä
2dl punaisia linssejä
1 appelsiini
1tl juustokuminaa
1tl kuivattua rosmariinia
1/2tl chiliä
1tl suolaa (tai oman maun mukaan)
rouhittua mustapippuria
Silppua sipuli ja paloittele porkkanat. Laita ne
tomaattimurskan ja veden kanssa kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan.
Lisää juustokumina, rosmaariini ja chili. Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
Lisää suola ja mustapippuri. Purista appelsiinista mehu ja lisää kattilaan.
Hauduta vielä 10 minuuttia. Surauta rakennetta hieman sileämmäksi
sauvasekoittimella, ei kuitenkaan ihan sileäksi soseeksi asti. Keiton päälle sopii
hyvin nokare turkkilaista jogurttia.
Meillä talven lempiruokaa ovat ehdottomasti kaikenlaiset
keitot. Mikään ei maistu niin hyvälle pakkassäässä ulkoilun jälkeen kuin lämmittävä
keitto. Keitot ovat muutenkin kätevää arkiruokaa, yleensä nopeita tehdä, niihin
voi heittää sekaan kaikenlaista kaappien kätköistä ja ne yleensä parantavat
makuaan seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä kerralla vähän isompi satsi.
Kommenttiosioon saa mielellään jakaa myös omia
luottoreseptejä. Uusia ideoita keittiöön kaivataan aina. Herkullisia arkipäiviä!
-Outi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti