keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Arjen varmat nakit: Lämmittävä linssikeitto

Asia, joka meillä ja olettaisin, että monessa muussakin perheessä aiheuttaa päänvaivaa ja erilaisten tunteiden kirjon lähes päivittäin on lasten ruokailu. Meillä ainakin usein tuntuu, että on ihan tähtien asennosta kiinni mikä maistuu minäkin päivänä. Yritä siinä sitten pitää yllä terveellisiä ja säännöllisiä ruokailutottumuksia kun se, mikä edellispäivänä oli suurta herkkua, ei enää tänään maistukaan. Ja tietenkin mitä useampi lapsi perheessä on, sitä vaikeammaksi homma menee, koska on enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että sama ruoka ei todellakaan maistu useammalle lapselle samaan aikaan.


Helpottamaan sitä ainaista pähkäilyä ja tuskailua siitä, että mitä tänään syötäisiin, ajattelin, että  kerättäisiin Ellin ja Hannan kanssa blogiin ohjeita niistä ruoista, jotka meillä jostain ihmeellisestä syystä maistuvat aina useimmiten (ja sisältävät jotain muuta kun jauhelihaa ja makaronia). Tiedän, että vaikka nämä meidän lasten herkkuruokia ovatkin, ei ne välttämättä ole sitä kenenkään muun lapsille, mutta toivon, että voit saada näistä resepteistä inspiraatiota ja ideoita ja ehkä muokata niitä oman perheesi ruokailuihin sopiviksi.

Joten tämä ”arjen varmat nakit” -juttusarja sisältää reseptejä niistä ruoista jotka meillä on todettu varmoiksi tehdä. Lisäksi reseptit ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä ovat pääosin kasvisruokia ja maistuvat tietenkin lasten lisäksi myös aikuisille.

Ja tässä siis ensimmäinen resepti, olkaa hyvä:

Lämmittävä linssikeitto
4 hengelle

1 sipuli
2 porkkanaa
500g tomaattimurskaa
5dl vettä
2dl punaisia linssejä
1 appelsiini
1tl juustokuminaa
1tl kuivattua rosmariinia
1/2tl chiliä
1tl suolaa (tai oman maun mukaan)
rouhittua mustapippuria

Silppua sipuli ja paloittele porkkanat. Laita ne tomaattimurskan ja veden kanssa kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää kattilaan. Lisää juustokumina, rosmaariini ja chili. Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri. Purista appelsiinista mehu ja lisää kattilaan. Hauduta vielä 10 minuuttia. Surauta rakennetta hieman sileämmäksi sauvasekoittimella, ei kuitenkaan ihan sileäksi soseeksi asti. Keiton päälle sopii hyvin nokare turkkilaista jogurttia.



Meillä talven lempiruokaa ovat ehdottomasti kaikenlaiset keitot. Mikään ei maistu niin hyvälle pakkassäässä ulkoilun jälkeen kuin lämmittävä keitto. Keitot ovat muutenkin kätevää arkiruokaa, yleensä nopeita tehdä, niihin voi heittää sekaan kaikenlaista kaappien kätköistä ja ne yleensä parantavat makuaan seuraavana päivänä, joten kannattaa tehdä kerralla vähän isompi satsi.

Kommenttiosioon saa mielellään jakaa myös omia luottoreseptejä. Uusia ideoita keittiöön kaivataan aina. Herkullisia arkipäiviä!

-Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti