maanantai 8. tammikuuta 2018

Tykkää susta niin että halkeet


Tässä me nyt ollaan, vain minä ja sinä. Minä ja Te. Eka ihan itsekseen kirjotettava juttu, ja tiedättekö, jotenkin jännittää ihan sikana ja toisaalta ei yhtään. Mietin millä oikein aloittaisin, jotain järkevää ja fiksua (vinkkinä: älä liikaa laske sen varaan :D), rentoa ja hauskaa ainakin. Asia mitä kohtaan olen intohimoinen, ja ehdottomasti ajatuksia herättävää sen olla pitää. Jotain mistä jää tunne, että tämä on se alku mistä astutaan jotain uutta ja jännää kohti. Uskon että kun pääset tekstin loppuun, olet tullut mukavuusympyrästäsi vähän ulos päin, ainakin kerran ajatellut, että olen vähän hihhuli ja toivottavasti edes kerran hymyillyt sinun upeaa hymyäsi.

Minä olen, kuten myös varmasti sinäkin, täällä kehittymässä ja oppimassa, mutta myös löytämässä vaihtoehtoja huonoille tottumuksille ja tavoille. Ei todellakaan siksi että lehdet, blogit tai muut ihmiset sanovat niiden olevan huonoja, vaan koska itse huomaa että ne eivät tee omaa oloa hyväksi. Jokaisella meistä on näitä. Viimeisimmän koin ihan äsken kun söin TAAS aivan liian monta joulusuklaata. Mikä siinä onkin ettei voi lopettaa ajoissa? No vakavasti puhuen, ne voivat olla todella suuria möykkyjä elämässä ja niistä pois oppiminen voi olla pitkä ja vaikea prosessi.

Tulen varmasti palaamaan tähän aiheeseen syvemmin myöhemmin, mutta tässä tekstissä, kuten aiemmin jo mainitsin, haluan astua vasta sen ekan pienen askeleen. Tämän tekstin aihe kuitenkin itsessään on TODELLA tärkeä ja se on yksi niistä tavoista, jotka toivon pystyväni kitkemään omasta arjestani pois kokonaan ja toivottavasti samalla myös auttaa siinä sinuakin. Uskon että suurimmalle osalle ihmisistä tämä tapa on tuttu, eikä kovinkaan mieluinen. Vai puhutko sinä aina itsellesi positiivisesti pääsi sisällä?


Negative selftalk, lyttäävä ääni pään sisällä, negatiivinen itsepuhelu, mitä näitä nyt oli. EI niin rakkaalla lapsellakin voi olla monta nimeä.

Mieti nyt ihan hetki, millä tavalla puhut itsellesi, kun olet epävarma, kun epäonnistut, kun sanot jotain muka noloa. Mitä ajattelet, kun katsot itseäsi aamulla peilistä? Kun onnistut, kehutko itseäsi? Kun et jaksa, muistathan kannustaa jatkamaan tai sanoa että se ei haittaa? Joinain päivinä "mahtavaa että jaksoit nousta sängystä" sen sijaan että haukut itseäsi saamattomaksi helpottaa oman pään sisällä asumista huomattavasti. Kukaan ei tykkää ilkeistä, kaikista virheistä huomauttavista ihmisistä, mutta silti annamme sellaisen asua oman päämme sisällä.

Sitä ei ehkä tule niin ajatelleeksi ennen kuin siihen kiinnittää huomiota. Ja eroon siitä ei pääse ennen kuin sen tiedostaa. Mutta koska emme voi sitä ääntä päässämme hiljentää, voimme ainoastaan korvata negatiivisen mallin positiivisella, huonon tavan paremmalla.

Jotta pääsemme positiiviseen alkuun, jotta saat tästä tekstistä jotain konkreettista apua, haluaisin että teet kanssani yhden harjoituksen. Toivon myöskin, että teet harjoitusta useammin kuin kerran tai ainakin palaat mielessäsi tähän, varsinkin silloin kun kaikki tuntuu hankalalta ja negatiivinen ääni päässä kuuluu kovempaa. Näin saat siitä parhaimman hyödyn irti. Voit kaivaa kynää ja paperia tai pohtia näitä mielessäsi.

Missä 5 asiassa sinä olet todella hyvä? Ja kun vauhtiin päästiin niin mieti myös 5 hyvää piirrettä itsessäsi.



Tiedäthän, että niitä on niiin niin paljon enemmän, mutta viidellä pääset jo hyvään alkuun ja saat täyttää pääsi positiivisilla ajatuksilla itsestäsi. Minä niin tiedän, se ei ole helppoa. Eikä varsinkaan, kun jokaisen ajatuksen jälkeen me suomalaiset usein nolostumme ja alamme vähättelemään osaamistamme tai ihastuttavia piirteitämme ja mietimme olevamme itserakkaita. Ja siis jokaisenhan kuuluu rakastaa itseään ihan SIKANA, joten se on vain positiivinen asia!! Haluan että mietit tätä oikeasti, älä valitse ainoastaan niitä ilmiselviä, vaan juuri ne asiat jotka vähän ehkä jopa hävettäisi sanoa ääneen. Älä myöskään jätä harjoitusta tekemättä koska se tuntuu oudolta tai erilaiselta, koska niin sen kuuluukin tuntua. Ensimmäinen askel on aina vaikein.

Kukaan ei kuule sinua, on vain sinä ja sinun ajatukset. Olet ihan varmasti miettinyt pienessä likaisessa mielessäni paljon pahempiakin juttuja, joten ANNA NYT VAAN MENNÄ!!! KEHU ITSEÄSI täysillä, oikein olan takaa!!!JES!! MAHTAVAA!! Eikö ole siistiä kun tuntuu samaan aikaa oudolta mutta kuitenkin niin hemmetin hyvältä?

Ole itsellesi lempeämpi, hyväksyvä ja hellä. Ole itsellesi ystävä, älä vihollinen. Koska jos minulta kysytään, ne pahimmat möykyt elämään tulee juuri sieltä omasta mielestä. Tehdään siitä siis askel askeleelta yhdessä vähän positiivisempi paikka.

Hanna💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti