torstai 18. tammikuuta 2018

Unelmia arki aamuista

Heräät aamulla herkästi pilven takaa kurkistaviin auringonsäteisiin. Teet oikein ison mutta hellän venytyksen ja nouset hitaasti sängystä. Kävelet paljain varpain olohuoneeseen ja vaikka lattia tuntuukin viileältä jalkojen alla, hymyilet, laitat lempi musiikkiasi soimaan ja annat nukkumisesta jäykistyneen kehosi liikkua sen tahdissa. Otat olohuoneen nurkasta lähes loppuun kuluneen joogamattosi ja astut sille kuten jokaisena muunakin aamuna ja annat hengityksesi virrata kehon läpi tuoden mielesi juuri tähän hetkeen. Laitat teeveden lämpenemään samalla kun alat valmistamaan herkullista, ravitsevaa ja helppoa aamiaista. Mietit myös ehkä ottavasi pari palaa suussa sulavaa tummaa suklaata, tai siis tietysti otat, tämähän on unelmiesi arki aamu. 

Minä RAKASTAN aamuja. Kiireettömiä, hiljaisia aamuja. Kaikkea niissä; aamunsarastusta, aamupalaa, uusia mahdollisuuksia, pitkään omassa seurassa nautittua aamuteetä. RAKASTAN myös nukkumista, torkuttamista, m a h d o l l i s s i m m a n pitkään. Ja tosiaan minulla on myös kaksi ihanaa äänekästä tytärtä, ketä tietysti myös RAKASTANRAKASTANRAKASTAN. Sen verran minäkin huonolla matematiikalla kuitenkin osaan laskea, että jos summaksi tahdotaan rauhalliset aamut, pitää tästä kolmen yhtälöstä jättää jotain pois. Lapset toki on ihan kivoja, mutta torkuttaminen toisaalta...😉

Sanotaan että aamut määrittää koko päivän suunnan. Ja todellakin, sen aamulla otetun oman hetken kyllä tuntee ja se kantaa pitkälle päivään tai jopa iltaankin saakka. Ennen joulua minulla oli selkeä uusi aamurutiini, jossa olin luopunut siitä että nukun yhtä pitkään kuin lapset ja olin lopettanut sen ärsyttävän torkuttamisen. Tarkkaa aikaa koska lapset heräävät en voi koskaan tietysti tietää, mutta monen vuoden kokemuksella tiedän aika haarukan johon oma herätys kannattaa laittaa. Toisina aamuina oma hetki on lyhyempi kuin toisina, mutta voi, edes 10 minuuttia omassa rauhassa ennen päivän touhuja tekee aivan törkeän hyvää, vaikka et olisikaan tällainen aamu lover niinkuin minä.

Kuitenkin pyhien aikana jotenkin luistin tästä jo itselleni tärkeäksi tulleesta aamu kuviosta, ja nyt olen täysin juuttunut takaisin tapoihin joista opettelin irti. Eli toisin sanoen olen siis nukkunut lapsien kanssa siihen asti kunnes on pakko herätä, jolloin meidän kaikkien aamu alkaa useimmiten kiireellä, varsinkin kun heräämisen jälkeen on vielä kiva halia sekä makoilla sängyssä. Lisäksi olen myös mennyt someen lähes heti heräämisen jälkeen vaikka se ei ole sitä mitä haluan aamulla ensimmäiseksi aivoilleni syöttää (Ei pahalla Facebook kamut😉) No joo, eihän nämä mitään suuria syntejä ole, tiedän, mutta huomattuani eron aamuissa jolloin en toiminut näin, tuntuu etten vaan voi enää jämähtää tähän. Joten lempeästi mutta kuitenkin napakasti palaan takaisin "ruotuun", toimikoot tämä teksti nyt lisätsempparina siihen.

Tietenkin haluan myös jakaa nämä omat aamutavat teillekin, jos joku teistäkin haluaa rikkoa sitä omaa totuttua aamurutiinia pääsemällä joistain tavoista irti tai tuoda niihin jotain uutta lisää. Ne ei välttämättä ole lainkaan näitä asioita mitä minä teen, tärkein pointti on kuitenkin on, että teet jotain mikä on sinulle tärkeää ja mistä nautit💓

💓Herää ennen lapsia, tai herää edes puoli tuntia aiemmin kuin on pakko. Tämä on se vaikein osuus koska nukkuminen on vaan parasta, mutta tee se silti.

💓Älä katso heti herättyäsi puhelinta, se voi odottaa.

💓Juo. Minä juon yleensä lämmintä sitruunavettä, se herättää aineenvaihduntaa ja raikastaa oloa. Mutta se voi olla myös ihan vaan vaikka vettä. Tässä vaiheessa ei kuitenkaan vielä sitä viiniä😉

💓Kuuntele musiikkia. Yleensä tässä vaiheessa aamua kuuntelen jotain iisiä ja rentouttavaa, mutta tärkeintä on mennä oman fiiliksen mukaan. Joten tarvittaessa ne parhaat tsemppibiisit kehiin!

💓Liiku. Sitruunaveden seuraksi kaivan yleensä joogamaton esiin ja teen lyhyen harjoituksen. Pointtina kuitenkin herättää keho, on se sitten jooga, venyttely tai vaikka tanssi, mikä ikinä tuntuukin sinusta hyvältä ja oikealta.

💓Kehitä itseäsi.Toisinaan kun ehdin, luen myös kirjaa, kirjoitan ajatuksia ylös tai suunnittelen jotain super kivaa mistä tulee hymy huulille.

Pikku lisävinkkejä erityisesti vanhemmille:

💓Laita itsesi mahdollisimman valmiiksi ja sometakkin vaikka oikein olan takaa ennenkuin lapset herää, näin on enemmän aikaa keskittyä heihin.

💓Jos lapsi herää normaalia aikaisemmin ja pärjää piirrettyjen parissa, laita ne päälle ja jatka omaa hetkeäsi. (Lapsi ei saa traumoja tästä, lupaan.)

💓Jos sun lapset herää aamuviideltä niin toivon sulle voimia ja ymmärrän täysin jos haluat nukkua ne kaikki minuutit aamusta.

PS. Te ootte huippuja vanhempia ja pärjäätte täydellisesti💓

Onko sinulla joitain tiettyjä aamurutiineja mistä nautit tai mistä haluaisit ehdottomasti päästä eroon?

Hiljaisen aamuhetken rikkoo äänet yläkerrasta, hymyilet, ja jo itse täysin heränneenä löydät sängystä kaksi unistä pientä pörröpäätä, kuitenkin jo niin täynnä iloa ja tarmoa uuteen päivään. Aamupalapöytä täyttyy tarinoilla nukutusta yöstä, alkavan päivän suunnitelmista ja muista hassuista höpötyksistä. Nämä on ne hetket ennen kaikkea sitä kiirettä, kiukuttelua ja touhottamista, joita ei vaan halua missata, ajattelen.


Rentouttavia aamuhetkiä sinulle toivottaen,
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti