keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Arjen varmat nakit: Bulls Eye - kasvislihapata

Ajattelin jakaa meidän perheen kasvissuosikkireseptin. Tämä ruoka ei täysin vegaaninen ole, mutta aika mukavasti kasviksia tähän ruokaan holahtaa ja uppoaa lapsille kuin väärä raha!
Ruokalaji vaatii jonkin verran esivalmisteluja eikä ehkä ole niitä helppotöisimpiä, mutta kiitos todella seisoo lopputuloksessa. 


Itse käytin tällä kertaa paistamiseen rypsiöljyä, koska on tämä maidoton maaliskuu haaste, muutoin olen käyttänyt paistamisessa kirkastettua voita. Öljyistä myös seesaminsiemenöljy ja avokadoöljy kestää paistamista, mutta niitä en ole tähän ruokaan ikinä kokeillut. Lihana käytin REKO-ringistä ostettua naudan jauhelihaa, mutta mikä tahansa jauheliha sopii tähän ruokaan oikein hyvin. Mausteista sen verran, että itse käytän paljon myllymausteita, joten tarkkaa määrää on vaikea arvioida. Tätä ruokaa tulee sen verran iso satsi, että mausteiden kanssa ei kannata arastella.

Bulls eye – kasvislihapata, noin 8 annosta

700-800g  porkkana
700-800g  kesäkurpitsa
50-100g  lehtikaali
1 kpl  parsakaali
2-3 kpl  sipuli
3-6 kpl  valkosipulinkynsi
400g  jauheliha
3 prk (pieni)  tom.pyree
2,5dl  kaurakerma
3-5 kpl  kananmuna (huom! kananmunan voi halutessaan jättää ruuasta pois)
Mausteet:  suola, paprikajauhe, mustapippuri, mieto chilijauhe ja grillausmauste myllystä
öljyä tai voita paistamiseen

  • Voitele suurehko uunipata.
  • Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa raasteeksi. Pilko parsakaali ja lehtikaali mahdollisimman pieneksi. Kuutioi paprika ja sipuli, murskaa valkosipulinkynnet.
  • Paista pannulla porkkana-kesäkurpitsa raastetta sekä parsakaalia ja lehtikaalia niin pitkään, että neste on haihtunut kasviksista. Älä laita liikaa kasviksia pannulle kerralla. Mausta jokainen paistamasi kasvissatsi erikseen yllä mainituilla mausteilla oman maun mukaan ja kaada sitten voideltuun uunipataan. Itse olen laittanut 5-10 rouhaisua maustemyllystä per paistettava satsi.
  • Kuullota paprika, sipuli ja valkosipulimurska pannulla ja siirrä nämä uunipataan.
  • Paista jauheliha, mausta ja siirrä uunipataan.
  • Sekoita ainekset keskenään uunipadassa ja mausta vielä tarvittaessa lisää yllä mainituilla mausteilla.
  • Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kaurakerma.
  • Paista uunin alatasolla 200 asteessa 20 min.
  • Ota pata pois uunista, tee munan mentäviä koloja ruokaan ja riko kananmunia koloihin niin monta kuin on syöjiä. Paista uunissa vielä noin 10 min
Tarjoile tuoreen salaatin kanssa ja nauti!



Hyvää ruokahalua <3

T. Elli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti