Tässä tulee taas yksi meidän perheen arjen kestosuosikki.
Tämä on superhelppo ja nopea tehdä kiireisenäkin päivänä. Keitto on miedon
makuinen ja paahdetut siemenet antavat mukavasti suutuntumaa (ne houkuttelevat
myös lapset lusikoimaan keittoa reippaasti). Sipulilla maustettu kaurakerma
toimii tässä loistavasti. Toki ihan tavallinenkin kerma käy. Olen tehnyt
keittoa myös välillä niin, että olen kaurakerman tilalla laittanut keiton
sekaan vuohenjuustofetaa, sekin toimii hyvin ja tuo vähän erilaista twistiä.
Jos käytät fetaa kannattaa kasvislientä laittaa hiukan reilummin.
Parsakaali-tuorehernekeitto
1 sipuli
1 parsakaali (n.300g)
200g pakasteherneitä
4 dl kasvislientä
½ tl suolaa
mustapippuria
2dl (sipulilla maustettua) kaurakermaa
tarjoiluun:
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä
Silppua sipuli ja paloittele parsakaali. Kuullota sipuleita
öljyssä kattilassa hetki. Lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Keitä parsakaaleja
n. 5 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä pari minuuttia. Soseuta keitto
sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaurakerma, suola ja rouhaisu mustapippuria.
Paahda siemeniä hetki pannulla (varo polttamasta) ja tarjoile keitto paahdettujen
siementen kera.
-Outi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti