tiistai 13. maaliskuuta 2018

Arjen varmat nakit: Parsakaali-tuorehernekeitto


Tässä tulee taas yksi meidän perheen arjen kestosuosikki. Tämä on superhelppo ja nopea tehdä kiireisenäkin päivänä. Keitto on miedon makuinen ja paahdetut siemenet antavat mukavasti suutuntumaa (ne houkuttelevat myös lapset lusikoimaan keittoa reippaasti). Sipulilla maustettu kaurakerma toimii tässä loistavasti. Toki ihan tavallinenkin kerma käy. Olen tehnyt keittoa myös välillä niin, että olen kaurakerman tilalla laittanut keiton sekaan vuohenjuustofetaa, sekin toimii hyvin ja tuo vähän erilaista twistiä. Jos käytät fetaa kannattaa kasvislientä laittaa hiukan reilummin.



Parsakaali-tuorehernekeitto

1 sipuli
1 parsakaali (n.300g)
200g pakasteherneitä
4 dl kasvislientä
½ tl  suolaa
mustapippuria
2dl (sipulilla maustettua) kaurakermaa

tarjoiluun:
kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

Silppua sipuli ja paloittele parsakaali. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa hetki. Lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Keitä parsakaaleja n. 5 minuuttia. Lisää herneet ja keitä vielä pari minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaurakerma, suola ja rouhaisu mustapippuria. Paahda siemeniä hetki pannulla (varo polttamasta) ja tarjoile keitto paahdettujen siementen kera.

-Outi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti