keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Seminaarihuuruja

Voi kun voisin siirtää sisälläni kihelmöivän innostuksen teille lukijoille ihan konkreettisesti! Näin tekstin välityksellä jää monta aistia hyödyntämättä ja näin ollen on mahdoton välittää täysin intoani teille, mutta hei todellakin yrittämisen arvoista!



Olin siis tosiaan viime viikonloppuna Passion For Success -seminaarissa ihanan siskoni kanssa. Menomatkalla tuli vähän pohdittua, että onko nyt niin tarpeellistakaan mennä, koska koulutuksissa on käyty enemmän ja vähemmän viimeisen puolentoista vuoden aikana ja meistä tuntui siltä, että ollaan menty jo niin paljon omia tavoitteitamme kohti ja kasvettu matkalla, että seminaarilla ei olisi meille oikein uutta annettavaa. Kuopuksen edellisenä iltana alkanut vatsatauti myös latisti fiiliksiä lähteä, mutta onneksi super aviomieheni ei antanut ajatellakaan vaihtoehtoa, että jättäisin menemättä – ellen sitten itse alkaisi purjoamaan.

Ei tarvinnut kauaa seminaarissa olla, kun muisti miksi niissä aina tulee käytyä <3. En aio alkaa referoimaan kaikkea seminaarissa oppimaani vaan haluaisin jakaa omat tähti oivallukseni viikonlopulta. Se on jotenkin niin ihanaa, miten elämässä tuntuu kaikki menevän niin, että kun olet johonkin asiaan valmis, elämä tuo eteesi kokemuksia, ihmisiä ja mahdollisuuksia, jotka taas vievät sinua eteenpäin ja saavat sinut ymmärtämään kyseistä asiaa syvällisemmin. Ehdoton tähtioivallus, jota olen kyllä viime kuukausina ihan itseksenikin miettinyt, oli Anders Haglundin pointit meidän omista ajatuksista. Itselläni on tapana ottaa omat ajatukset vähän turhan tosissaan, etenkin väsyneenä ja stressaantuneena. Itse oivalsin jokunen aika sen, että mun ei todellakaan tarvitse uskoa niitä omia loputtomia höpötyksiä pään sisällä, ja voin oikeasti päättää mihin ajatuksiin keskityn. Vaikka tallainenkin asia on moneen kertaan kuultu, niin nyt vasta hiljattain olen itsekin alkanut uskoa siihen.



Andersin pointit tästä aiheesta tulivat siis hyvään saumaan! Hän puhui paljon mielettömän hyvää asiaa ajatuksista, mutta oivaltavin vinkki minulle oli, että on turha yrittää sammuttaa ajatuksia, se ei kuitenkaan onnistu, vaan enemmänkin keskittyä siihen, ettei ota niitä liian vakavasti. Eli jos tulee joku hullu ajatus päähän ja siitä seuraa huonoja fiiliksiä, ei tämä tarkoita sitä, että ajatuksesi olisivat totta ja että ne tarvitsisivat jotain konkreettisia käytännön toimia. Esimerkiksi jos nyt tulee ihan villi ajatus autoa ajaessa, että mitähän kävisi jos sillalla kurvaisikin kaiteen läpi jorpakkoon à tämä on vain ajatus, todellakin vain ajatus, mikä ei tee ajatuksen ajatelleesta henkilöstä itsemurhaa hautovaa hullua :D, ellei sitä sitten oikeasti toteuta. Monestihan tässä kohtaa menee pieleen, alkaa miettimään, että ei varmaan ole normaalia ajatella näin, ehkäpä lapsuuden traumat ovat käsittelemättä ja siksi ajattelen näin hulluja, kohta ei ole lapsilla äitiä kun tallaista miettii ja sitten ollaankin aika ahdistuneita ja aletaan hakea omaa pahaa oloa helpottavia ratkaisuja. Ja juurikin nämä ratkaisut muodostuvat loppujen lopuksi ongelmaksi.

If you think you have a problem, the solution is the problem.
Anders Haglund

Vaikka olen omissa aiemmissa opinnoissani mielenterveyttä opiskellut, tämä oli todella pysäyttävä oppi. Miten moni riippuvuus syntyykään siitä, että omat ajatukset aiheuttavat niin suunnatonta ahdistusta, että siihen ahdistukseen tiedostamatta haetaan helpotusta jollain keinolla, josta loppujen lopuksi muodostuu ongelma. Voi että, kun muistuteltaisiin toisiamme siitä, että ei tämä elämä niin vakavaa ole, ja ajatukset ovat vain ajatuksia, ne tulee ja menee, niitä ei saa pois, vaikka kuinka haluaisi, ja tunteet, joita ajatukset meille aiheuttavat, ovat vain signaaleja siitä, kannattaako ajatusta uskoa. Kun osaisikin useammin haistattaa pitkät sille sisäiselle suputtajalle, joka niin monesti luulee olevansa oikeassa tuolla meidän pään sisällä. Ja nyt jos luet tätä, ja toteat että sun pään sisällä ei kyllä kukaan suputtele tai ajatukset lennä villisti ja hallitsemattomasti, niin haluan ehdottomasti kuulla sun mielenhallinnan vinkit…😉

Intensiivisestä viikonlopusta muistettiin ottaa vain yksi kuva :D

Pidemmittä puheitta, otetaan ajatuksiemme kanssa rennosti, nautitaan keväästä ja mennään kohti unelmiamme! <3

T. Elli

PS. Jos kiinnostus heräsi kyseistä seminaaria kohtaan, niin se järjestetään myös ensi vuonna! tästä linkistä pääset kurkkaamaan detaljeita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti